Ytterkläder på sommaren

Nu när sommaren är här kan det vara dags att se över garderoben och vilka ytterkläder man har. Även om drömmen är att alltid kunna gå utan någon form av ytterkläder så är det inte alltid en möjlighet. Saker så som vädret, var man befinner sig och tid på dygnet kan göra behovet av en jacka uppenbart.

Läget

Var man befinner sig har utan tvekan en påverkan på hur stort behovet av ytterkläder är. Självklart kan det bli lite kallare uppe i Norrland men även kylan från vinden bör tas i beaktning vilket gör att även de mer sydliga kuststäderna innebära jackkrav.

Då ofta just vinden är en större påverkan än den faktiska temperaturen på hur varm man känner sig så brukar sommarjackorna oftast inte ha någon direkt isolering utan istället fokusera på att vara vatten och vindtäta. Dessa går sedan att kombinera med till exempel en fleecejacka om behov verkligen finns.

Stilen

Även om man kanske inte alltid vill erkänna det så är det i slutändan utseendet som är det viktigaste med en jacka. När man väl har blivit förälskad med en produkt så vill man helt enkelt inte skilja sig från den, hur opraktisk den än är.  Många av de stiltrender som vi såg under våren håller sig ännu kvar så det finns ingen anledning att lägga bort dessa jackor ännu. Vissa av dessa kan även finnas på rea vilket gör att man kan få riktigt bra deals om man har huvudet på skaft.

För de mindre

För oss vuxna så är klädvalet något som skall göra oss snygga och bekväma men för de allra minsta så är det ett måste. Den hårda solen och höga värmen kan vara direkt farligt. Klä barnen i många olika lager så att det går att anpassa hur mycket värme det behöver utifrån temperaturen på luften.